email extractor
januari 2021
M T O T F L S
« Nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 

Stallar

Stallar & hagar

A-stallet
I detta stall står företrädelsevis hästar i träning uppstallade. Totalt rymmer stallet 5 boxar samt spolspilta och sadelkammare. Här finns även ett fikarum med tillgång till dusch och toalett. Uppvärmd sadelkammare är en självklarhet.

B-stallet
B-stallet, även kallat stostallet, är utrustat med 7 engelska boxar, vardera om drygt 16 kvm. Boxarna är uppförda med helvägg/kontaktgaller så att hästarna har kontakt i grupper om två. På så vis hålls smittrycket nere samtidigt som stallmiljön blir lugn och trivsam för hästarna. Detta stall är även utrustat med övervakningskameror.

C-stallet
C-stallet består av 3 engelska boxar som vetter in mot innergården vid uthyrningsstugorna. Boxarna är ca 13 kvm stora och används primärt som hingst-, konvalescent- och utbildningsstall

  D-stallet
Stallet består av 3 engelska boxar, avsedda för tillfällig uppstallning och ponny, samt ytterligare en fristående ponnybox. Utöver de fyra boxarna finns även en isoleringsbox om närmare 30 kvm i anslutning till, men väl avskiljt från, de övriga boxarna. På baksidan av D-stallet återfinns lösdriften, dimensionerad för 5-6 hästar. I avdelningen mellan boxar och lösdrift finns även en nybyggd, uppvärmd sadelkammare.

E-stallet – Under uppbyggnad.
E-stallet ligger i direkt anknytning till kliniken och rymmer 6 stora boxar avsedda att användas som dagstall eller för uppvak efter exempelvis kastrationer, och under seminsäsong som hingststall.

 

Hagar
Daglig utevistelse och frisk luft är en självklarhet för de hästar som bor hos oss. Därför har vi anpassat våra hagar efter alla slags behov. Hagård Hästgård rymmer större grushagar, hingsthagar, mindre, s.k. konvalescenthagar samt beteshagar och korall.